ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά αγριογούρουνο
1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
½ κούπα ελαιόλαδα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 ½ κούπες κρασί κόκκινο
½ φλυτζάνι ξύδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μέλι
2 ξυλάκια κανέλα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι λίγο μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε μερίδες το αγριογούρουνο. Πλένουμε πολύ προσεκτικά
(από την προηγούμενη μέρα το πρωί) για να φύγει το αίμα και η
μυρωδιά, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το ξύδι και ένα
φύλλο δάφνης και το αφήνουμε έως το βράδυ στο ψυγείο. Το
βράδυ το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε πάλι σε ένα μπολ με το
κρασί, το δαφνόφυλλο τα σκόρδα, το μπαχάρι, το πιπέρι και το
αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο για να αρωματιστεί από την
μαρινάδα. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τη μαρινάδα και την
κρατάμε. Βάζουμε το μισό λάδι στη φωτιά ρίχνουμε τα κρεμμύδια,
τα σκόρδα να σωταριστούν και κατόπιν τα κομμάτια του κρέατος,
προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και περιχύνουμε με τη μαρινάδα το
λάδι. Τα αδειάζουμε όλα στη γάστρα και ψήνουμε στους 180
βαθμούς για δυόμιση ώρες περίπου με κλειστό το καπάκι της
γάστρας. Αφού μαλακώσει στις δυο ώρες ξεσκεπάζουμε ρίχνουμε
τα κάστανα προσεκτικά και το αφήνουμε άλλη μίση ώρα στο
φούρνο για να μελώσει αφού προηγουμένους ρίξουμε μία κουταλιά
της σούπας μέλι.