ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
½ λεμόνι
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κάστανα δέκα λεπτά για να μπορέσουμε να τα
καθαρίσουμε ολόκληρα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε μαζί με την
ζάχαρη, το νερό και την κανέλα να βράσουν για 20-25 λεπτά το
σιρόπι αρχίζει να δένει (το δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο εάν στέκονται
οι σταγόνες σιροπιού), κατόπιν ρίχνουμε το μισό λεμόνι και τις
βανίλιες. Το σερβίρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια όπως είναι
καυτό και το γυρίζουμε ανάποδα έως ότου να κρυώσουν. Το γλυκό
μας είναι έτοιμο.
Σημείωση: Εάν θέλουμε στο τέλος αντί για γλυκόζη μπορούμε να βάλουμε δυο
κουταλιές σούπας καστανόμελο, σχηματίζει απίστευτη γεύση.