ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ακτινίδια
1 ½ κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκόζη
2 λίτρα νερό
Φύλλα αρμπαρόριζας ή 3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα βάζουμε για μια ώρα σε
ασβεστόνερο. Πλένουμε τα ακτινίδια και τα βάζουμε για δυο ώρες
σε μείγμα ξινού με νερό. Βράζουμε μέχρι το γλυκό μας να δέσει και
προσθέτουμε την γλυκόζη με τα αρώματα της επιλογής μας.
Συνοδεύεται με ασπρισμένα αμύγδαλα τα οποία μπορούμε να τα
τοποθετήσουμε στο κέντρο του ακτινιδίου.