ΥΛΙΚΑ:
4 ποτήρια κεράσια ώριμα
4 ποτήρια ζάχαρη
Ξινό 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1 κλωνάρι μολόχα (αρμπαρόριζα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους (με
φουρκέτα ή ειδικό εργαλείο) με προσοχή να μην καταστρέψουμε τους καρπούς.
2) Μετράμε τέσσερα ποτήρια κεράσια κ τα ρίχνουμε την κατσαρόλα.
3) Μετράμε τέσσερα ποτήρια ζάχαρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
4) Ρίχνουμε και το ξινό.
5) Τελευταία ρίχνουμε την αρμπαρόριζα. Ανάλογα με την ένταση που θέλουμε να δώσουμε στο
γλυκό μας προσθέτουμε ή αφαιρούμε φύλλα
6) Αφήνουμε μισή ώρα όλα τα υλικά για να βγάλει το κεράσι μας λίγα νερά.
7) Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά για να μπορέσει να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει βράση το γλυκό
μας.
8) Αποφεύγουμε να ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην διαλύσουμε τους καρπούς κερασιού.
9) Μόλις αρχίσει να βράζει, θα δημιουργήσει αφρό τον οποίο ανακατεύουμε απαλά κ
συνεχόμενα για να μην ξεχειλίσει από την κατσαρόλα ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε τη φωτιά.
10) Χρειάζεται περίπου 10 – 15 λεπτά καλό βράσιμο ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα κεράσια.
11) Ελέγχουμε αν έγινε το γλυκό μας βγάζοντας σε ένα πιατάκι λίγο σιρόπι κ ανακατεύοντας το
παρατηρούμε αν δημιουργεί κόμπους καθώς στάζει από το κουταλάκι.
12) Ταυτόχρονα ελέγχουμε κ τα κεράσια μας ώστε να μην παραβράσουν κ αρχίσουν να
διαλύονται.
13) Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ξαφρίζουμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο.