ΥΛΙΚΑ:
4 ποτήρια κεράσια κομμένα στο μπλέντερ
3 ποτήρια ζάχαρη
Ξινό ½ κουταλάκι του γλυκού
½ βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους (με
φουρκέτα ή ειδικό εργαλείο) με προσοχή να μην καταστρέψουμε τους καρπούς.
2) Μετράμε τέσσερα ποτήρια κεράσια κ τα ρίχνουμε την κατσαρόλα.
3) Μετράμε τρία ποτήρια ζάχαρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
4) Ρίχνουμε και το ξινό.
5) Τελευταία ρίχνουμε τη βανίλια. Η βανίλια θα αρωματίσει τη μαρμελάδα μας και είναι
προαιρετική. Μπορούμε αντί για βανίλια να προσθέσουμε αρμπαρόριζα η και τίποτα
απολύτως.
6) Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά για να μπορέσει να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει βράσει η
μαρμελάδα μας.
7) Μόλις αρχίσει να βράζει, θα δημιουργήσει αφρό τον οποίο ανακατεύουμε απαλά κ
συνεχόμενα για να μην ξεχειλίσει από την κατσαρόλα ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε λίγο τη
φωτιά.
8) Χρειάζεται περίπου 30 λεπτά βράσιμο ανάλογα με το πόσο νερό έχουν βγάλει τα κεράσια.
9) Ελέγχουμε αν έγινε η μαρμελάδα μας βγάζοντας σε ένα πιατάκι κ το αναδεύουμε μέχρι να
κρυώσει κ να παρατηρήσουμε ότι η μαρμελάδα μας στέκεται.
10) Προσέχουμε να μην την παραβράσουμε διότι μόλις κρυώσει κ μπεί στο ψυγείο θα σφύξει.
11) Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ξαφρίζουμε και το γλυκό μας είναι έτοιμο.