ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
2 κουτ. σούπας γλυκόζη
¼ κουτάλι του γλυκού ξινό
10 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
1 φυσίγγιο βανίλια
Εκτέλεση:
Επιλέγουμε κάστανα σκισμένα ή χαράζουμε το επάνω μέρος όσων
είναι κλειστή η φλούδα και τα βάζουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά,
τα κατεβάζουμε και τα καθαρίζουμε. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το
νερό, τη βανίλια, τη γλυκόζη, το ξινό και τη ζάχαρη, βράζουμε και
ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τα
κάστανα. Μόλις πάρει την πρώτη βράση κατεβάζουμε την
κατσαρόλα από την φωτιά. Την επόμενη μέρα βράζουμε πάλι και
μόλις δούμε το σιρόπι να δένει κλείνουμε την εστία. Την επόμενη
μέρα βράζουμε πάλι το γλυκό αφού προσθέσουμε μέσα σε τούλι
την κανέλα και κάνουμε το οριστικό δέσιμο του σιροπιού.