ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μοσχάρι χτένι ή ποντίκι
½ κιλό κάστανα βρασμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
½ κούπα ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του καφέ κρασί κόκκινο
1 φύλλο δάφνης
1 κουτάλι της σούπας μέλι καστανιάς
Αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα κάστανα για είκοσι περίπου λεπτά στη συνέχεια τα
καθαρίζουμε και προσπαθούμε να τα κρατήσουμε ολόκληρα.
Σοτάρουμε το κρέας αφού το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια με
το μισό ελαιόλαδο κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το
φύλλο δάφνης, τα καρότα την κανέλα και σβήνουμε με κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε μισό λίτρο νερό
και το αφήνουμε να βράσει και περίπου σαράντα λεπτά σε σιγανή
φωτιά.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε από την κατσαρόλα το κρέας σε μία
γάστρα (προαιρετικά πήλινη) ρίχνουμε μέσα τα κάστανα το
υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το μέλι. Το σκεπάζουμε και το
βάζουμε στο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά να ψηθούν όλα τα
υλικά μαζί.